Je hebt corona, zonder klachten

Ga direct thuis in isolatie

opnieuw

Dit is jouw isolatie-overzicht:

Testdag

dag 0

Vandaag

dag 5

Heb je geen coronaklachten gekregen? Dan is dit je laatste dag van je thuisisolatie.

Heb je sinds de test toch klachten gekregen? Blijf vanaf het begin van de klachten minimaal 5 dagen in isolatie. Daarna kan je uit isolatie wanneer je 24 uur geen meer hebt. Wanneer je na 10 dagen nog steeds klachten hebt mag je ook uit isolatie, wel raden we aan om in dat geval contact op te nemen met de GGD.

Let extra op als je een verminderde weerstand hebt: krijg je tóch klachten, dan moet je 14 dagen in isolatie gaan nadat de klachten begonnen.

Let op: heb je speciale instructies van de GGD ontvangen? Dan gaan die altijd voor op het overzicht wat we je hier geven.

Informeer je contacten

 1. Vaststellen besmettelijkheid

  Stel eerst vast op welke dagen je besmettelijk was. Het maakt hierbij uit of je wel of geen had.

  • Ik had (lichte) klachten

   Iedereen met wie je hebt gehad vanaf 2 dagen voor de eerste klachten begonnen tot nu kan besmet zijn en moet worden gewaarschuwd.

  • Ik had geen klachten

   Dan kies je de datum dat je de coronatest hebt afgenomen en informeer je iedereen met wie je hebt gehad vanaf die dag tot 5 dagen erna.

 2. Contacten informeren

  Je vertelt dat je na de ontmoeting positief bent getest op corona en dat je mogelijk besmettelijk was tijdens de ontmoeting. Afhankelijk van hun situatie moeten degene(n) die je hebt gezien actie ondernemen.

Snel informeren? Deel de check, zodat je contacten weten waar ze aan toe zijn.

Link kopiëren

Heeft deze informatie je voldoende geholpen?